Zarooq Sand Racer je první auto z Emirátů. A rovnou je to terénní kupé

Zarooq Sand Racer

Zarooq Sand Racer

Zarooq Sand Racer
Zarooq Sand Racer
Zarooq Sand Racer
3
Fotogalerie
Sand Racer je sportovní kupé určené k provozu mimo silnice. Automobilka Zarooq Motors chce vyrábět především kvalitní „hračky“ pro úzkou skupinu zákazníků.

Ve Spojených arabských emirátech vznikla automobilka Zarooq a nyní představila své první auto. Jmenuje se Sand Racer a je to sportovní kupé určené mimo silnice. Prodávat se začně v lednu 2016 za zhruba 100 000 amerických dolarů, tedy asi 2,4 milionu korun.

Automobilka Zarooq Motors nemá ambice stát se světovou jedničkou a chrlit na trh miliony aut ročně. Chce vyrábět především kvalitní „hračky“ pro úzkou skupinu zákazníků. O tu jistě nebude v bohatých Emirátech nouze.

A co je vlastně pod plastovou karoserií zesílenou skelnými vlákny, která drží na trubkovém rámu? Vůz pohání šestiválec 3,5 l z Nissanu 350Z. Výkon prozatím dosahuje na 309 koní v 6500 ot./min. a točivý moment má hodnotu 371 Nm. Motor se točí do 6600 ot./min.

Převodovka je sekvenční s řazením pod volantem a poháněná jsou zadní kola. Hmotnost vozu je jenom 1100 kg. V plánu jsou ale i výkonnější verze, které nabídnou 400 nebo až 500 koní a zákazníci si mohou připlatit za další úpravy jako třeba účinnější brzdy nebo kompletní závodní přestavbu.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz