Zaujalo nás

Nejslavnější obchodní dům v Česku slaví letos své 35. narozeniny. Kotva byla otevřena 10. února 1975. Narozeninové oslavy, které budou probíhat po celý letošní rok, neomezí ani fakt, že obchodní dům je právě uprostřed rozsáhlé obnovy. Ta probíhá za plného provozu. Stavební práce začaly v roce 2008 a doposud se opravilo a obléklo do nového kabátu třetí, druhé a první patro.

#####Narozeniny OD Kotva

V letošním roce přichází na řadu i přízemí a čtvrté podlaží. Nejvýše situované prostory, kde se nachází kdysi oblíbená restaurace, budou architektonicky pojaty zcela nově. Předpokládané dokončení rozsáhlé rekonstrukce, včetně exteriéru, spadá do roku 2011.

#####Rezidence Tyršův vrch

Slavnostní poklepání na základní kámen odstartovalo výstavbu rezidenčního projektu Pod Tyršovým vrchem v pražské Michli. Ten nabídne 30 bytů v dispozicích 2+kk až 4+kk ve velikostech od 48 do 119 metrů čtverečních. Architektonický návrh projektu je dílem Marka Lehmanna a Radovana Kovaříka. Stavba je rozdělena na dva samostatné domy, které propojí zastřešený chodník. Na kámen společně poklepali zprava architekt projektu Marek Lehman, generální ředitel Metrostavu a. s. Pavel Pilát, starosta Prahy 4 Pavel Horálek, ředitel divize 2 společnosti Subterra a. s. Petr Kajer a generální ředitel Metrostav Development a. s. Petr Pujman.

#####Konference o stavebnictví

Desátý únorový den se několik desítek odborníků z oblasti stavebnictví a dalších hostů sešlo v brněnském hotelu Holiday Inn na druhém ročníku odborné konference „Očekávaný vývoj odvětví stavebnictví v ČR a na Slovensku“. Z vystoupení jednotlivých řečníků vyplynulo, že české stavební firmy a obecně celý resort stavebnictví rozhodně nečeká jednoduchý rok, opak je spíše pravdou. Letošní rok by totiž měl být pro tento segment českého průmyslu ještě horší než ten loňský.

#####Výstava Bydlení 2010

Na pražském Výstavišti proběhla v polovině února výstava o bydlení. Zahájil ji ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška, který navštívil mimo jiné expozici Státního fondu rozvoje bydlení. Zde mu jeho ředitel Jan Wagner představil vzorové domy z programu Panel a Revitalizace sídlišť.