Pavel Otto: Prezident Mstitel

Kdyby měl Václav Klaus schopnosti hrdiny Nea z filmové trilogie Matrix, ochranku by nepotřeboval.

Kdyby měl Václav Klaus schopnosti hrdiny Nea z filmové trilogie Matrix, ochranku by nepotřeboval. Zdroj: Ateo.cz

Zatímco TGM byl nazýván prezidentem Osvoboditelem, na Václava Klause bude možná vzpomínáno jako na prezidenta Mstitele. O jeho amnestii koluje mnoho fám, jedna nám ale připadá jako ne zcela nepravděpodobná. Vedle médií, jejichž údajně příliš velký vliv označoval slovem médiokracie, prezident kritizoval i soudce.

Pokud nakonec skutečně opustí vězení tuneláři a podvodníci v bílých límečcích, soudcům to rozhodně radost neudělá (s výjimkou konkurzního soudce Berky). A Klausova pomsta alespoň té soudcokracii bude dokonána.

Mezi ODS a TOP 09 to vře kvůli tomu, která ze stran obsadí ministerstvo obrany. TOP 09 se zdá, že by si toho jeho vládní spojenec, který nedávno získal dopravu, vzal na svá bedra už moc. Oběma partajím proto navrhujeme, aby oprášily předvolební nápad Věcí veřejných a sloučily armádní rezort s ministerstvem vnitra.

Anebo s kulturou, protože vojenský umělecký soubor Ondráš spadá spíš tam. Ať už zvítězí ta či ona varianta, určitě bychom slučovali, to se teď nosí.

Senátor Okamura napadl Ústavní soud, původní termín konání prezidentských voleb prý dostal přednost před spravedlností. Když pomineme kritiku nejvyšší soudní instance v zemi, v níž by se Okamura jako novopečený zákonodárce mohl mírnit, je třeba připomenout, že v tomto případě si „kálí“ do vlastních bot. Ve stížnosti totiž opomněl navrhnout zrušení předmětného rozhodnutí o termínu voleb, takže se požadavkem soud zabývat nemohl. Na zadek tedy určitě nedostala spravedlnost.