Pavel Otto: Zabijačky budou

zabijačka

zabijačka Zdroj: E15

Evropská komise nedávno prakticky zakázala domácí zabijačky, poučil šéfredaktora a také čtenáře nejprodávanějších novin mediální divize Agrofertu prezident Zeman. Ministerstvo zemědělství to ale vzápětí korigovalo. „Příslušné nařízení domácí zabijačky nezakazuje, ani nemělo tyto ambice.

O iniciativě, která by měla zakázat domácí porážky, nám není nic známo,“ uvedl mluvčí rezortu Jordán. O hrozícím zákazu nic netuší ani europoslanec Poc, který se zabývá potravinovou problematikou. Takže klid, Zeman zase šíří paniku.

Po vyhazovu šéfa ochranky hlavy státu, velitele Hradní stráže a ředitele bezpečnostního odboru kvůli rudým trenýrkám je na Pražském hradě nebývale bezpečno. Dokonce tak, že nikdo z autobusu vypraveného z Osvětiman, rodného městyse Zemanova kancléře Mynáře, se nemusel legitimovat a procházet rámem, aby si prohlédl hradní prostory zapovězené běžným smrtelníkům. Všichni se navíc občerstvili chlebíčky a vínem. Podle mluvčího Ovčáčka se podobné exkurze plánují i pro školáky, ovšem bez jídla a alkoholických nápojů. Prý se jim dostane myšlenkového občerstvení. Snad se dětem neudělá špatně.

Deislamizátor Konvička, se kterým hlava státu při oslavách 17. listopadu pěla státní hymnu, je podle zpěváka Landy blbeček. I tak se to dá říct.

Čtěte také ze zápisníků dalších redaktorů E15: