Zápisník Daniela Nováka: Vánoční lajnička

Vánoční dárek

Vánoční dárek Zdroj: Archiv E15

Strouhanka (ilustrační foto)
Řízek (ilustrační foto)
Penam
Vánoční svetr s nápisem "Jen ať sněží" a s obrázkem Santa Clause se šňupátkem a třemi dávkami prášku před ním podle kritiků jasně odkazují na kokain.
5
Fotogalerie

Prodej strouhanky v posledních pěti letech stoupl o více než 60 procent, vyplynulo z vyjádření zástupců pekáren Penam a United Bakeries z holdingu Agrofert, které drží většinu trhu s moučnou ingrediencí. Důvodem růstu prodejů je fakt, že lidé doma méně melou.

Pekaři zároveň upozornili, že jejich výrobní kapacity strouhanky jsou na maximu. Tak snad si tím nevytvářejí půdu pro zvýšení cen této suroviny. Drahý trojobal na ještě dražším vepřovém by už mohla být společensky výbušná záležitost.

Stát nepravomocně uspěl u Obvodního soudu pro Prahu 1 ve sporu se společností Casino Kartáč o sedm miliard korun. Částku společnost požadovala jako ušlý zisk kvůli tomu, že ministerstvo financí firmě neudělilo povolení k provozování internetové rulety. Inu, ani v hazardu není každá sázka trefa do černého.

Kanadská část řetězce Walmart prodávala svetr se Santa Clausem, jemuž pod nosem na stole ležely tři lajničky. Scenérii doplnil nápis „Jen ať sněží“. Walmart se za produkt upomínající na kokain omluvil a produkt stáhl. Tak alespoň popřejme Santovi šťastné a veselé.