Zápisník Petra Peška: Nedocenění ministři

Exministr dopravy Vladimír Kremlík

Exministr dopravy Vladimír Kremlík Zdroj: Blesk:Karel Kopáč

Exministr dopravy Vladimír Kremlík
Exministr dopravy Vladimír Kremlík
Předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík
4
Fotogalerie

Po Vladimíru Kremlíkovi se mediální vody nezavřely tak rychle, jako brány ministerstva dopravy. Ba naopak. Vyplavalo na něj, že si 8,6 milionu na nový byt půjčil od rodičů. Což vzhledem k tomu, že jeho matka prý pracovala jako knihovnice a otec jako dělník, vyvolalo jistá podezření. Ale nepředbíhejme, třeba je vše v pořádku, jak se exministr dušuje. A jeho kreativní vysvětlování je jen další performancí…

Umělecké sklony totiž začíná Vladimír Kremlík ventilovat neuvěřitelným způsobem. Ze vztahu, který skončil zároveň s jeho ministerskou funkcí, se vyzpovídává ve zveřejněném úvodu chystané knihy. A také v písničce „Říkáš“, jejímž natočením se pochlubil. Ví vůbec premiér Babiš, jaký potenciál v něm ztratil?

Uznání se nakonec dočkal i Jaroslav Tvrdík, byť nikoliv za své působení na ministerstvu obrany či snad v  ČSA. „Kdo ho kritizuje, může si to také zkusit odpracovat,“ pochválil v Deníku N jeho zásluhy na česko-čínských vztazích někdejší premiér Petr Nečas. Tak alespoň byznys ty příkopy zakopává.