Arsen Lazarevič: Půjčujeme z eráru

OKD

OKD Zdroj: ctk

Premiér Bohuslav Sobotka, který prodal levně OKD a podle Reportérů ČT způsobil státu škody ve výši 34 miliard korun, informoval, že znovu využije své finanční schopnosti. OKD chce věnovat půjčku ve výši 700 milionů korun. Bohužel návratnost této půjčky je srovnatelná s tím, že se Bohuslav Sobotka naučí základy finanční analýzy.

Andrej Babiš chce najmout 780 nových pracovníků na daňové špiclování podnikatelů prostřednictvím Celní a Finanční správy. Místo pozitivního přístupu a prozákaznického přístupu státu směrem k podnikatelům (například snížení daní), kteří platí daně, je volen přístup represivní. Výsledkem bude přesun firem do daňových rájů a z důvodu daňových kontrol také obtížnější podnikání. A v konečném důsledku také nižší ekonomický růst a pomalé či žádné bohatnutí celé společnosti.

ANO 2011 společně se Žít Brno chtějí znárodňovat. Majitel části pozemků, společnost LOGIN TALK, je totiž natolik protilidová, že nepřijala směnu za údajně hodnotnější pozemky ve věci okruhu Žabovřesky. Lid vedený ANO se přece nenechá vydírat, dojde proto k vyvlastnění. K dokonalosti už jen vedení Brna chybí otevřít uranové doly a pracovní tábory a poslat tam zlé spekulanty s pozemky na převýchovu. Nebo raději ne, co kdyby se tam náměstkovi primátora Matěji Hollanovi zalíbilo a docházel by tam na svou pravidelnou dávku bičování.