Jana Havligerová: Díky, pane ministře

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Martin Pinkas, Euro E15

Na krabičkách cigaret budou od 20. května odstrašující obrázky. Vyhláška ministerstva zemědělství jich obsahuje 42 a dělí je do tří souborů, z nichž se každý bude používat jeden rok. Zkrátka není nad důkladnost. Inu nevadí. Vítaným dárkem pro dámy i pány se tak stanou už málem zapomenuté tabatěrky a výrobu nejrůznějších pouzder na cigaretové krabičky jistě také čeká boom. Díky za příspěvek k elegantnějšímu Česku, pane ministře.

Podle Matěje Stropnického, nového předsedy Strany zelených, „není normální, aby osmdesát procent českých občanů mohlo každý rok dosáhnout na leteckou dovolenou“. Podle informací deníku E15 se už také ve straně rodí akční plán Vlak, tedy mapa výhodných železničních spojů, které Čechy dovezou do oblíbených dovolenkových destinací, například na Krétu, Kos a další řecké ostrovy.

Zároveň se hledá poslanec, který by ve sněmovně předložil návrh zákona na prodloužení dovolené minimálně na šest neděl. Provoz lodních trajektů, který silně znečišťuje evropská moře, hodlají zelení řešit spolu se spřátelenými frakcemi v evropském parlamentu.

Strážníkům karlovarské městské policie od ledna slouží počítačový systém, který téměř dosahuje schopností strojů dosud viděných jen v kultovním filmu Minority Report. Reklama to nejspíš bude přehnaná, ale i tak pánbů s námi a zlé pryč.

Čtěte další zápisníky redaktorů E15: