Jana Havligerová: Že by za to mohla vedra?

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Glos Hynek / Euro

Ministr financí Andrej Babiš v Interview ČT24 ostře zkritizoval Nejvyšší kontrolní úřad. Ten si dovolil poznamenat, že zavedení elektronické evidence tržeb možná nemusí být efektivní.

„Nechť kontroluje, ale nevyjadřuje se k věcem, kterým nerozumí,“ zaútočil na NKÚ ministr. V jiné pasáži rozhovoru, v níž vysvětloval přidělení třicetimilionové dotace pro Fond ohrožených dětí, pak přiznal, že původně chtěl fondu ze státní kasy poskytnout pouze půjčku. Neboť nevěděl, že stát takto půjčovat nesmí. Tak kdo tady čemu nerozumí?

Tomio Okamura, momentálně předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie, přijel do Teplic podpořit občany, kteří v tamním Šanovském parku pravidelnými pátečními procházkami se psy protestují proti tomu, že arabská klientela lázní „terorizuje“ obyvatele města.

Hromadné venčení se tentokrát konalo v prázdném parku, lázně své hosty před protestem varovaly. Demonstrantů bylo asi sto padesát, psů čtyřicet, policistů a městských strážníků patnáct. Podařená akcička. K Okamurově škodě nemají psi volební právo.

Vydařený byl také výjezd policie u Vápenného Podolu na Chrudimsku. Policisty zalarmoval bdělý občan, který jim volal s tím, že u silnice se pohybují a nejspíš chtějí zabydlet tři běženci.

Hlášení znělo – stavějí si bunkr nebo nějaké týpí. Že jde o migranty, věděl volající na sto procent. Jak uvedl, žil v Anglii, a tak nelegální migranty pozná. Policejní hlídka na místě zjistila, že jsou to lesní dělníci, kteří házejí na hromadu ořezané větve. Tak bacha, na Chrudimsku raději stanovat nezkoušejte.