Pavel Otto: Poletí Babiš do kosmu?

zápisník, Pavel Otto

zápisník, Pavel Otto Zdroj: E15

Ambici naštvat úplně všechny politiky má nový sitcom České televize Kosmo, který bude uveden na podzim. „Je odpovědí pro ty, kdo si myslí, že se bojíme natočit politickou satiru,“ řekl vedoucí projektu Jan Maxa.

Autoři zatím neprozradili, nakolik se chtějí obouvat například do premiéra Sobotky nebo šéfa ANO Babiše. Jisté je jen to, že celý národ má sledovat triumfální přistání kosmonautů v cílové destinaci. V případě, že televize vystřelí do vesmíru majitele Agrofertu, máme se na co těšit. Tedy alespoň na obrazovkách.

Na ministerstvu obrany bude asi nějaký čas trochu svinčík. Firma, která se starala o čistotu vnitřních prostor armádních objektů v Praze a okolí, skončila v insolvenci. Rezort ale ujišťuje, že než bude uzavřena smlouva s novými uklízeči, zaskočí státní Vojenské lesy a statky. Pořádek musí být.

Letité problémy kolem odkupu vepřína v Letech u Písku budou možná vyřešeny. Podle vládních představitelů, kteří se zúčastnili pietního aktu na místě bývalého romského koncentračního tábora, se blíží dohoda s majitelem areálu. Už by bylo opravdu záhodno, aby vlajkové téma někdejšího ministra informatiky Vladimíra Mlynáře skončilo happy endem.

Začaly růst houby. „Téměř všude se něco najde,“ uvedl Jaroslav Landa z České mykologické společnosti. No vida, a pak že je málo dobrých zpráv.

==== Čtěte také zápisníky dalších redaktorů E15 ====:

Daniel Novák: Erdogan a harakiri

Arsen Lazarevič: Půjčujeme z eráru