Zápisník Michala Noska: Sovy a beton

Libeňský most

Libeňský most Zdroj: ČTK

Tramvaj na Libeňském mostě
Libeňský most
Libeňský most
Libeňský most
5
Fotogalerie

České nebe opanovaly drony. Nekontrolovaně jich přibývá a výrazněji proti nim zasahuje již i policie. Naposledy se tak stalo při nedělní demonstraci na Letenské pláni. Drony jsou při dokumentování a špionáži stále oblíbenější a aktuálně je o další úroveň posunuli Rusové. Jejich špionážní novinka věrně imituje sovu – jak vizáží, tak typickým houkáním. 

Před špiony zřejmě nebude člověk bezpečný ani na procházce v lese. Jediní, kdo se kromě ruských špionů může radovat, jsou myslivci a jiní lovci, kterým se rozšířilo spektrum cílů o velice bizarní trofej.

Libeňský most se dál drolí. Od svého otevření v roce 1928 nebyl opravován a nyní mu v krajním případě hrozí zborcení. O krizovém stavu kubistické spojnice mezi Libní a Holešovicemi se hovoří dlouho, ale jen hovoří, a nového mostu se Praha zřejmě nedočká. Současné vedení Prahy před stavbou nového mostu upřednostňuje velice drahou rekonstrukci s nejasným výsledkem. Některým stavebním expertům se jejich rozhodnutí nelíbí. Nastal tak prostor pro další rokování, které vyplní dobu, než se devadesátiletá stavba z nekvalitního betonu definitivně rozdrolí.