Zápisník Pavla Otta: Ředitel jako příklad

Oficiální portrét prezidenta Zemana od Herberta Slavíka

Oficiální portrét prezidenta Zemana od Herberta Slavíka Zdroj: ctk

Prohlášením myšleným v nadsázce, že školník má zahrabat do kompostu oficiální portréty prezidenta Miloše Zemana, si ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman zavařil. Musel na kobereček k náměstkovi hejtmana Ústeckého kraje Petru Šmídovi. Měl se veřejně omluvit škole a regionu, což odmítl. 

Zřejmě přijde o část odměn. Asi nepřekvapí, že Šmíd je prvním místopředsedou SPO, tedy strany, kterou Zeman spoluzakládal. Takže ředitel je buzerován a ponižován, ale hlavě státu její sprosťárny pronášené v Českém rozhlasu projdou. Tak to chodí v zemi za prezidenta horních deseti milionů. Studenti, vezměte si z pana ředitele Bergmana příklad.

Úředník Šmíd věrně sloužící své partaji a Hradu by to měl horší, kdyby měl přimět k poslušnosti třeba medvěda. Jeden se potuluje po Zlínsku, už zabil desítky domácích zvířat. Šelmu se stále nedaří polapit, i hejtman Jiří Čunek je na ni krátký. Ochránci zvířat se huňáče snaží nalákat do klece, aby nemusel být zastřelen. Téma hýbe mediálním prostorem a ne a ne skončit v kompostu.

S ochránci zvířat by jistě souhlasil i příští pražský radní pro bydlení za Piráty Adam Zábranský. Na svém profilu píše, že je z etických důvodů vegan. Pražany by ale zajímalo spíše to, jak si čtyřiadvacetiletý student Právnické fakulty UK poradí s problémem, který je tíží možná více než chátrající mosty.