Nové vivo X90 Pro: vlajková loď pro profesionální focení

Zdroj: vivo Tech GmbH

7
Fotogalerie

Český trh s chytrými telefony se může pyšnit další novinkou – společnost vivo uvedla smartphone vivo X90 Pro. Nová vlajková loď této značky vsází na mimořádnou kvalitu na poli fotografie a videa stejně jako na výjimečný výkon pro hry i multitasking.  

Kvalitní základ získal smartphone vivo X90 Pro od svého předchůdce, fotomobilu X80 Pro. Schopnost zachytit kvalitní záběry jasně a ostře ale posouvá na úroveň profesionální kvality snímků. Jádrem nového telefonu vivo X90 Pro je zobrazovací systém vyvinutý v rámci globálního partnerství společností vivo a ZEISS s 1palcovým snímačem hlavního fotoaparátu. Spolupracuje s ním také speciální kombinace hardwaru a softwaru, doplněná o umělou inteligenci, pro dosažení těch nejlepších výsledků při focení a nahrávání videa.

Nově vyvinutá sada tří hlavních fotoaparátů - 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx portrétní a 12Mpx ultra široký fotoaparát – výrazně zvyšuje světelnou citlivost, vylepšuje přirozené zpracování barev a díky doplňkovým senzorům také zajišťuje dokonalejší stabilizaci obrazu. Kromě lepších snímačů nabídne vivo X90 Pro také speciální čip vivo V2, který obsahuje algoritmy umělé inteligence a mimo jiné výrazně zachytí noční scény na fotografii či videu.

vivo Tech GmbH

Smartphone také disponuje řadou doplňkových funkcí a nastavení uživatelského rozhraní fotoaparátu, které byly vyvinuty ve spolupráci se společností ZEISS a dále rozšiřují možnosti využití fotoaparátu. Speciální funkce ZEISS Natural Color 2.0 je například kalibrována tak, aby prezentovala barvy co nejvěrněji a přiblížila pořízené snímky tomu, co při focení vidíte vlastníma očima.

Inovace podporující výkon i výdrž

Pozornosti rozhodně neunikne ani výjimečný design telefonu. Zadní straně s povrchem z veganské kůže dominuje velké oko osazené již zmíněnými fotoaparáty a senzory, zatímco přední stranu zabírá 6,78palcový OLED displej s mírným zakřivením. Ten je vyroben z nového luminiscenčního materiálu, který účinně redukuje modré světlo pro ochranu očí i při dlouhém používání.

vivo Tech GmbH

Nový vivo X90 Pro je zároveň prvním chytrým telefonem v Evropě, který je vybaven platformou MediaTek Dimensity 9200. Tato efektivní a vyvážená čipová sada, která je výsledkem spolupráce společností vivo a MediaTek, přináší v porovnání se svým předchůdcem vyšší výkon a nižší spotřebu energie. Celá platforma také zlepšuje grafický výkon telefonu, což v kombinaci s funkcí Ray Tracing a 120Hz obnovovací frekvencí displeje dává vynikající základ pro hraní her na mobilu.

O chlazení i při vysokém výkonu se postará chladicí plocha telefonu složená ze struktury až 24 vrstev pro odvod tepla z procesoru do rámu telefonu, takže se nemusíte bát přehřívání vnitřních komponent. Důležitým prvkem je také výjimečně rychlý systém nabíjení pomocí 120W Dual-Cell FlashCharge. V rychlém režimu nabijete telefon na 50 % energie už za 8 minut a 10 sekund, zatímco vyvážený režim pro každodenní nabíjení dokáže baterii zcela nabít za pouhých 29 minut. Smartphone také podporuje známé 50W bezdrátové nabíjení FlashCharge, které bylo představeno u loňského modelu X80 Pro.

Více informací naleznete na www.vivo.com nebo na IG vivo_czech.