Zimní dovolená v tropickém ráji je se silnější korunou dostupnější

Zdroj: Adobe Stock

Intervence České národní banky mají pozitivní vliv na naši měnu. I proto letos v zimě vyjde exotický zájezd v přepočtu levněji než loni. Toho začali využívat nejen Češi z vyšší vrstvy společnosti, ale přidala se taky střední vrstva – jednotlivci i rodiny. Všichni chtějí využít mimořádně příznivé podmínky pro zimní dovolenou poblíž rovníku. Nejčastěji vyrážejí na Maledivy.

Češi si oblíbili nejžádanější oblast

Nejčastějším cílem tuzemských turistů zůstává na Maledivách jejich centrum a okolí hlavního města Male. Sem se dá taky z Německa nebo Rakouska doletět přímou linkou už za 9 hodin. Jeden den ráno se rozhodnete, že chcete v zimě k moři a druhý den odpoledne už si užíváte tropické slunce na druhé straně zeměkoule. Díky výhodnému kurzu navíc letenka nevyjde na moc ani pro čtyřčlennou rodinu.

Atoly vás dostanou azurovou vodou i plážemi

Hodně Čechů míří do oblasti Severního Male Atolu. Místní ostrůvky a ostrovy rozeseté po okraji útesů nabízejí na jedné straně vyhřáté laguny plné barevných korálů a drobných rybek a na druhé straně hluboký oceán plný divočiny. Navíc z ubytování dorazíte k moři doslova po pár krocích. Pláže jsou tu písčité, čisté a sněhobílé. Přesně takové, jaké znáte z katalogů cestovních kanceláří.

Za potápěním na Hudhuranfushi

Maledivy bez potápění, to by bylo něco jako Paříž bez Eiffelovy věže. A přesně proto najdete na mnoha ostrovech vlastní školu potápění. Jedním z nich je i Hudhuranfushi s vyhlášeným hotelem Adaaran Select. Hotel má vlastní wellness, fitcentrum a samozřejmě nabízí all inclusive služby. Navíc je to z něj na pláž i do školy potápění jen pár set metrů.

Surfaři vyhledávají Paradise Island

Ostrov ráje není žádným zprofanovaným místem, kde by se natáčely reality show. Naopak je tu hezky klid a všichni turisti si užívají pohodlné ubytování v místním resortu. Na východním pobřeží ostrova vede dřevěná lávka, která pokračuje do moře. Kolem ní stojí typické bungalovy na kůlech nad mořskou hladinou. A o pár desítek metrů dál se lámou vlny na hraně útesu. Je to zkrátka ráj surfařů.