Adam Gebrian: Kdy bude konečně přístupný celý Jelení příkop na Pražském hradě?

Jelení příkop
Jelení příkop
Jelení příkop
Jelení příkop
Lumbeho vila u Jeleního příkopu
7
Fotogalerie

Jelení příkop u Pražského hradu je po několika letech částečně přístupný. Návštěvníci ale kritizují Pražský hrad za to, že ho neotevřel kompletně a do horní části Jeleního příkopu vede jediná přístupová cesta z ulice U Brusnice. Jako vstup i výstup tak slouží subtilní lávka. 

Primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti) po dubnovém částečném otevření zahrad a Jeleního příkopu připomněl, že vedení metropole apeluje na otevření celého Jeleního příkopu už skoro dva roky. „Ptám se, proč je stále zavřená dolní část, a to od roku 2017? Otevírá se jen horní část, a příkop tak není průchozí, což nedává smysl. Návštěvníci se proto musejí vracet stejným vchodem,“ napsal Hřib ve twitterovém příspěvku.

Zahrady Pražského hradu jsou již otevřené veřejnosti. V areálu Pražského hradu také bude umožněno pořádání bohoslužeb pro veřejnost. „Kancelář prezidenta republiky tímto krokem přispívá k rozšíření oblastí, které mohou v době lockdownu sloužit jako místo pro relaxaci, odpočinek, modlitbu či procházku v přírodě s unikátní flórou,“ uvedl k otevření vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář.