Vafo má již pět výroben krmiv pro domácí zvířata. Podívejte se do jedné z nich

Video placeholde
Výrobce krmiv pro domácí mazlíčky Vafo Praha
Výrobce krmiv pro domácí mazlíčky Vafo Praha
Výrobce krmiv pro domácí mazlíčky Vafo Praha
Výrobce krmiv pro domácí mazlíčky Vafo Praha
Majitel holdingu Vafo Pavel Bouška při otevření nové továrny v Chotovinách
19
Fotogalerie

Čtyři továrny v jižních Čechách a pátá v Chrášťanech u Prahy. Předposlední výrobnu otevřelo Vafo přede dvěma lety v Chotovinách na Táborsku a poslední letos v prosinci v Číčenicích na Strakonicku. Podnik miliardáře Pavla Boušky do ní investoval přes 700 milionů korun. 

„Při projektování a stavbě využíváme 25 let zkušeností, které máme v oboru pet food. Jedná se především o návaznosti jednotlivých technologií výroby a logistiku areálu. Po několika měsících zkušebního provozu jedou nyní všechny linky v páté výrobně v ostrém provozu naplno,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Vafo Praha Jakub Majer.

Vafo Praha je největším českým výrobcem krmiv pro psy, kočky a další drobná domácí zvířata. Společnost vznikla v roce 1994. Loni měla tržby 4,71 miliardy korun a zisk po zdanění 445 milionů korun. 

Pět českých výroben firmy Vafo zaměstnává čtyři stovky lidí. Patří do Vafo Group, jež sdružuje pět společností, které v pěti evropských státech zaměstnávají přes 500 lidí. Mezi nejvýznamnější společnosti ze skupiny patří Vafo Praha, německé Allco, Prima Pet Premium Oy z Finska či polská Carry Pet Food.