Čech a Češka nelegálně pronikli do Belize, muž neměl ani pas

ilustrační foto lodi v Belize

ilustrační foto lodi v Belize Zdroj: CC BY-ND 2.0: Storeyland; Flickr.com

Dva čeští turisté se vylodili na pobřeží středoamerického státu Belize, aniž by si zařídili potřebná povolení pro vstup do země. Informovala o tom tamní média, podle nichž 34letý František Gašpar neměl dokonce ani pas či jiné doklady.

Dvojice připlula do Belize ze sousedního Mexika na lodi Pristiq, kterou řídil jedenašedesátiletý australský kapitán Michael Huston. Minulý pátek pak podle serveru Patrickjonesbelize.com zakotvili u mariny hotelu Radisson Fort George v Belize City.

Imigrační úředníci po vstupu na plavidlo zkontrolovali australanův pas. Ani on neměl povolení pro pobyt v Belize. Pasažéry lodě, 30letou Markétu Rycheckou a Františka Gašpara, úřady dopadly na mezinárodním letišti Philip S.W. Goldson. Rychecká se podle webu pokoušela odletět do Spojených států. O plánech Gašpara, který je údajně bez cestovního pasu, žádné bližší informace server nepřinesl.

Všichni tři se následně před soudcem Hettie Mae Stuartem přiznali k nelegálnímu vstupu do země a každý z nich zaplatil pokutu 1000 dolarů, čímž se vyhnuli vězení. Server dodal, že nejsou žádné zprávy o tom, že by ilegální návštěvníci čelili deportaci.

Stratég z Belize