Další loď u Korfu vyslala nouzový signál, prý kvůli ozbrojencům

Nákladní loď podobného typu jako moldavská Blue Sky M

Nákladní loď podobného typu jako moldavská Blue Sky M Zdroj: profimedia.cz

Nákladní loď plující pod moldavskou vlajkou kolem řeckého ostrova Korfu vyslala nouzový signál kvůli podezřelým ozbrojeným osobám na palubě. Co se přesně stalo, není jasné. Řecká státní televize pouze uvedla, že do incidentu jsou určitým způsobem zapojeni nelegální imigranti. Podle některých informací loď veze až 700 lidí.

Dva řečtí úředníci televizi potvrdili, že nouzový signál byl obdržen od moldavské lodě Blue Sky M, která se do potíží dostala za špatného počasí nedalo ostrova Othonoi severozápadně od Korfu. Plavidlo prý směřovalo do chorvatského přístavu Rijeka.

„Máme informace, že veze podezřelé imigranty a pluje poblíž Korfu,“ citovala agentura Reuters úředníka řeckého ministerstva doprava. Podle něj do oblasti míří řecká fregata, loď pobřežní stráže a vojenský vrtulník.

Nedaleko ostrova Korfu se v neděli nacházel i trajekt Norman Atlantic, na kterém vypukl požár. Za dramatických okolností z něj evakuovali téměř 500 lidí a podle posledních informací si nehoda vyžádala deset obětí. Panují ale nejasnosti ohledně toho, kolik vlastně pasažérů bylo na palubě a počet mrtvých se tak ještě může zvýšit.