HBO má s Hrou o trůny rekordní sledovanost. Většina lidí se ale na novou sérii stejně dívá nelegálně

Video placeholde

Nedělní premiéru sedmé série televizního seriálu Hra o trůny viděla většina diváků ilegálně. Nejúspěšnější seriál stanice HBO si kromě jejích běžných předplatitelů užívají i internetoví uživatelé, kteří ho nelegálně sdílejí na webu.

Premiéru sedmé série sledovalo na oficiálním kanálu šestnáct milionů diváků, což je nejvíce v historii televize HBO.

Tato čísla však vypadají směšně v porovnání s tím, že nelegálně tento díl zhlédlo na celém světě něco málo přes devadesát milionů lidí. Vyplynulo to z průzkumu společnosti MUSO, která monitoruje internetové pirátství.


Seriálem Hra o trůny se inspiroval návhář Elie Saab. Podívejte se na jeho kolekci >>>

10 důvodů, proč sledovat i poslední řadu seriálu Hra o trůny. Více zde >>>


Největší podíl na nelegálním sledování Hry o trůny má takzvané streamování, tedy umístění příslušného dílu přímo na internetové stránky, ze kterých si ho uživatelé přehrají podobně jako ze serveru YouTube.

Tímto způsobem se dívalo téměř osmdesát milionů uživatelů. Pouze malé procento internetových pirátů pak seriál stahovalo z torrentů nebo P2P serverů, mezi které patří například český server Ulož.to.

HBO se snaží situaci řešit, ale boj proti internetovému pirátství je poměrně obtížnou záležitostí. Společnost zatím nelegální uživatele sleduje a dokonce některé z nich požádala, aby změnili způsob sledování seriálu.

Seriál Hra o trůny, který je natočený podle knih amerického spisovatele G. R. R. Martina, je dlouhodobě v čele žebříčků nelegálního sledování a jeho sedmá série pravděpodobně nebude výjimkou.


Jak dopadne Hra o trůny? Čtěte zde >>>

 


Hra o trůny: Kde sledovat epizody osmé série zdarma? Jde to i legálně a nezaplatíte ani korunu


Streamovací weby jsou v současnosti nejoblíbenější formou nelegální konzumace seriálů. V minulém roce tento typ internetových stránek zaznamenal téměř sto osm miliard návštěv. Nejvíce z nich pocházelo ze Spojených států a Ruska.

Podívejte se na záběry z traileru:

Video placeholde
Hra o trůny - 7. řada • Živě.cz

Osmá série Hry o trůny zná datum premiéry. Fanoušci se dočkají na jaře. Více zde >>>

Hra o trůny: 20 postav na zabití aneb Originální charakteristika hlavních postav úspěšného seriálu. Více zde >>>