Jak investují miliardáři? Newyorská burza spustila nový index

NYSE

NYSE Zdroj: Chronus CC BY 2.0 Wikimedia-Commons

Newyorská burza NYSE ve spolupráci se společností iBillionaire spustila nový index, který sleduje vývoj akciových podílů významných investorů. Index iBillionaire tak umožňuje nechat se inspirovat investičními kroky známých miliardářů, například Warrena Buffetta, napsala agentura AFP.

„V podstatě index funguje tak, jako byste dali dohromady skupinu miliardářů a požádali ji, aby se shodla na tom, které akcie z indexu S&P 500 jsou nejlepší investicí,“ uvedla společnost iBillionaire.

Index iBillionaire tvoří 30 podniků z S&P 500, do kterých sledovaní miliardáři investovali nejvíce prostředků. V čele indexu nyní podle agentury AFP stojí americká banka Wells Fargo, která patří mezi favority Warrena Buffetta. Ten si díky svým úspěšným investicím vysloužil přezdívku „věštec z Omahy“.

Internetový server televize CNBC nicméně upozorňuje, že miliardáři ve srovnání s drobnými investory disponují naprosto odlišným časovým horizontem, postojem k riziku a finančními nástroji. Mohou si dovolit velké ztráty a investují v horizontu desetiletí nebo dokonce generací. Mají rovněž možnost využívat zajišťovací strategie a opce ke zvýšení výnosů a snížení rizik.