Japonci otevřou v Ósace zábavní park Nintendo za půl miliardy dolarů

Jednou z prvních atrakcí má být Mario Kart, závodní videohra se Super Mariem.

Jednou z prvních atrakcí má být Mario Kart, závodní videohra se Super Mariem. Zdroj: reuters

Návštěvníci budou moci sbírat mince, což je kratochvíle pro hry s knírkatým chlapíkem Mariem typická
Super Mario je celosvětově oblíbená herní postavička z arkádové hry.
Universal Studios Japan otevře 4. února Nintendo park jako součást ósackého zábavního parku.
Původní termín spuštění nové části zábavního parku letos v létě byl kvůli koronaviru odložen.
5
Fotogalerie

Zatímco Disney a jiné velké zábavní parky ve světě kvůli koronakrizi hromadně propouštějí, v Universal Studios Japan se rozhodli 4. února otevřít již dříve avizovanou část zábavního parku. Investice do Super Nintendo World v Ósace dosahuje podle agentury Bloomberg 580 milionů dolarů, více než 12,5 miliardy korun.

Universal Studios Japan, jeden ze šesti světových zábavních parků amerického filmového studia Universal Studios, chce do Super Nintendo World nalákat návštěvníky na reálný svět známý z videoher Super Mario s instalatérem Mariem a dalšími oblíbenými herními postavami.

Jednou z prvních atrakcí má být Mario Kart, závodní videohra se Super Mariem. Návštěvníci také budou moci sbírat virtuální mince, což je kratochvíle pro hry s knírkatým chlapíkem typická. Umožní jim to speciální osobní náramek.

Původní termín spuštění nové části zábavního parku letos v létě byl kvůli koronaviru odložen. Velkorysý záměr by však Universalu ještě nemusel vyjít. Ósaka je jedním z japonských měst, které koronavirus postihl nejvíce.