Nerozbalené videohry Super Mario Bros. a Pokémon se v aukci dostaly na rekordní částky

Zřejmě nejslavnější videoherní postava světa - Mario

Zřejmě nejslavnější videoherní postava světa - Mario Zdroj: profimedia.cz

Videohra Super Mario Bros. 3, která byla v aukci vydražena za  156 tisíc dolarů
Videohra Pokémon Red, která byla v aukci vydražena za 84 tisíc dolarů.
Pokud děti v mládí intenzivně sledovaly příběhy Pokémonů a hrály si s nimi, probudí se jim teď při pohledu na známé postavičky místo v mozku, které u ostatních lidí zůstává v klidu.
Ovladač herní konzole Nintendo NES
Mario.
6
Fotogalerie

Aukce, kterou uspořádala dražební síň Heritage Auctions, může slavit dva nové rekordy. O oba se postaraly nestárnoucí klasické hry z Japonska. Šlo o nerozbalené videohry Super Mario Bros. 3 a Pokémon Red pro konzoli Nintendo NES. První jmenovaná byla vydražena za 156 tisíc dolarů, tedy asi 3,5 milionu korun. Tolik za hru ještě nikdy nikdo nezaplatil. Informoval o tom server The Verge

Především v případě Super Mario Bros. 3 jde o unikátní kus. Více než třicet let stará hra totiž byla totiž v tomto případě v neporušeném originálním balení. Na levé části jejího obalu je navíc nápis Bros. zakrytý jednou z bílých rukavic hlavní postavy hry Maria. Podle pracovníků aukční síně Heritage Auctions je právě tato verze považována za tu nejvzácnější. 

Hry, kde se v hlavní roli představuje Mario, mají vůbec ve světě aukcí a sběratelství velké jméno. Letos v létě byl shodou okolností vydražen první díl Super Mario Bros. pro Nintendo NES z roku 1985. A to za 114 tisíc dolarů, tedy asi 2,6 milionu korun. Až do nynějšího prodeje třetího dílu byl právě tento první díl nejdražší hrou, která kdy byla prodána. 

Kromě Super Mario Bros. 3 byla na aukci vydražena také další kultovní hra. A to Pokémon Red. I v tomto případě se jedná o úspěch aukční síně a další rekord. Alespoň v rámci „pokémoního univerza“. Nerozbalená NES verze Pokémon Red se vydražila za 84 tisíc dolarů, což z ní dělá nejdražší videohru s tématikou Pokémon v historii.