Jiří Paroubek vzdal kandidaturu. Ve volbách svou stranu LEV 21 jen podpoří

Předseda Lev 21 Jiří Paroubek

Předseda Lev 21 Jiří Paroubek Zdroj: ctk

Jiří Parobek zřejmě končí ve vysoké politice. Bývalý premiér a expředseda ČSSD, který nyní vede stranu LEV 21, nebude v podzimních sněmovních volbách kandidovat. Paroubek to uvedl na svém webu. Svou stranu ale Paroubek před volbami podpoří.

Svou neúčast ve volbách zdůvodnil Paroubek mimo jiné tím, že média straně LEV 21 nevěnují dostatečnou pozornost. Straně se podle Paroubka podařilo sehnat jen asi třetinu peněz, kterou by na kampaň potřebovala. „Bez možnosti dostat se do veřejnoprávních médií, do řady médií soukromých a s velmi omezenými prostředky finančními, nemá moje osobní účast ve volbách do sněmovny smysl,“ uvedl ve svém prohlášení.

„Nicméně strana LEV 21 má dobře připravené kandidátky, bylo by škoda, aby lidé na nich umístění nezískali cennou zkušenost s vedením volební kampaně,“ uvedl Paroubek. Podle Paroubka ani říjnové volby špatnou situaci v zemi nevyřeší. Paroubkova strana měla ve Sněmovně dva poslance, kteří ale byli původně zvoleni na kandidátce ČSSD. Nynější průzkumy straně LEV 21 příliš šancí nedávaly.

Martin Čaban: Předseda a představitel

Jiří Paroubek chtěl být Jánošíkem chudých, ale skončil jako papaláš