Když zhubnete, dostanete zlato. Dubaj bojuje s obezitou

Zlato prodělalo

Zlato prodělalo

V Dubaji a Spojených arabských emirátech pomalu končí akce, která měla za cíl zredukovat hmotnost tamních obyvatel. Ti, kteří se do programu zapojili a během měsíce zhubli alespoň o dva kilogramy, dostanou od státu za každé shozené kilo gram zlata.

Měsíční kampaň „Vaše váha ve zlatě“, která končí 3. září měla za cíl přimět obyvatele Spojených arabských emirátů (SAE), aby se zamysleli nad svou hmotností. Podle nedávné studie Světové zdravotnické organizace je totiž v SAE a Dubaji 30,2 procent mužů a 43 procent žen obézních.

Zlatou odměnu dostanou všichni obyvatelé, kteří se zapojili a zhubli více než dva kilogramy. Tři, kteří shodí nejvíce kilogramů získají podle agentury Bloomberg zlatou minci v hodnotě 5445 dolarů (109 000 korun).

„Mnoho lidí doufá, že díky novému zdravému životnímu stylu v programu uspělo a opravdu zhublo. Jsou rádi z toho, že si vylepšili postavu, stejně jako z toho, že je čeká zlatá odměna,“ uvedl dozorující orgán kampaně. Program byl zahájen v průběhu měsíce ramadánu, tedy v nejvhodnějším obdobím na přechod k zdravým jídlům.

„Vaše váha ve zlatě“ není v Dubaji první program zaměřený na hubnutí. Před dvěma lety mu předcházela kampaň „Pojďme“. Během ní byly nabízeny automobily jako ceny pro ty, kteří ztratili váhu při chůzi v parku.