Kvůli teroristické hrozbě přerušili pořadatelé festival v Německu, evakuují 80 tisíc lidí

Kvůli teroristické hrozbě přerušen rockový festival v Nürburgu

Kvůli teroristické hrozbě přerušen rockový festival v Nürburgu Zdroj: ČTK

Kvůli teroristické hrozbě přerušen rockový festival v Nürburgu
Kvůli teroristické hrozbě přerušen rockový festival v Nürburgu
3
Fotogalerie

Kvůli blíže neupřesněné teroristické hrozbě byl dnes večer přerušen rockový festival Rock am Ring v západoněmeckém městě Nürburg. Policie přikázala organizátorům, aby vyzvali návštěvníky k opuštění plochy.

Policie z města Koblenc obdržela informaci o "konkrétní hrozbě," napsala bez dalších podrobností agentura AP. Varování před terorismem na festivalu potvrdila zemská vláda západoněmecké spolkové země Porýní-Falc, uvedl server listu Die Welt. Strážci zákona zřídili pro občany zvláštní telefonní linku.

Návštěvníci za zpěvu plochu spořádaně opustili. "Naše publikum reagovalo fantasticky," řekl podle Die Welt organizátor festivalu Marek Lieberberg.

Festival pod širým nebem na svém webu napsal, že strážci zákona chtějí vyklidit prostor, aby ho mohli prozkoumat.

Na několikadenním festivalu jsou desítky tisíc hudebních fanoušků, přesné číslo ale nebylo zveřejněno. Na konci víkendu se očekávala účast až 90.000 lidí.
Organizátoři akce doufají, že v sobotu bude možné v hudebních produkcích pokračovat. Podle původních plánů se mělo na čtyřech pódiích představit kolem 85 kapel, včetně Toten Hosen a System Of A Down.

Rock am Ring je podle Die Welt nejznámější německý rockový festival. Koná se v areálu automobilového závodního okruhu Nürburgring.
Výroční třídenní festival dnes začínal a zahrát se chystala známá německá kapela

Rammstein, která v neděli vystoupila v Praze. Skupina však už kvůli poplachu nestihla na festivalu v Nürburgu vystoupit.