List The Washington Post se přidává k dalším deníkům, podpořil Clintonovou

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová Zdroj: CTK

Hillary Clintonová a Donald Trump
Americká prezidentská debata
Americká prezidentská debata
Americká prezidentská debata
Hillary Clintonová při prezidentské debatě
12
Fotogalerie

Po vlivných amerických denících The New York Times a USA Today dnes i list The Washington Post v redakčním komentáři podpořil demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou v jejím souboji s republikánem Donaldem Trumpem. Redakce napsala, že Clintonová může být skvělou hlavou státu, její kandidaturu prý podpořila "bez váhání".

"V depresi a špíně tohoto politického období bývá často přehlížena jedna povzbuzující pravda: Ve volbách máme schopnou a dobře připravenou kandidátku. Hillary Clintonová se může stát skvělou prezidentkou Spojených států a my ji podporujeme bez váhání," napsala redakce.

Za Clintonovou se list nestaví proto, že Trump je "příšerný a mimořádně neschopný" kandidát. "I kdybychom si mysleli, že Clintonová je menší ze dvou zel, stejně bychom vás vyzvali, abyste jí dali hlas. Tak silný je náš názor na Trumpa," konstatoval deník.

Redakce prý není slepá vůči nedostatkům bývalé první dámy, "která nemá Obamovu výmluvnost ani společenský šarm George Bushe staršího nebo svého manžela (Billa Clintona)".

Řečnické schopnosti ani šarm ale nestačí. "Clintonová je houževnatá, nezdolná, odhodlaná a bystrá. Při nástupu do funkce bude znát Washington lépe než ho svého času znali Bill Clinton nebo George Bush, na rozdíl od Obamy bude mít manažerskou zkušenost. Nedopustí, aby jí emoce bránily v práci, má předpoklady uvést věci do pohybu," uvedl The Washington Post.

Pro Trumpa redakce nenašla dobré slovo. Je podle redakčního komentáře úzkoprsý, ignorantský, prolhaný, narcistický, mstivý, sexistický, finančně lehkomyslný, intelektuálně líný, pohrdavý vůči demokracii a zahleděný do nepřátel Ameriky.