Liverpool by mohl padnout do indických rukou, o fotbalový klub má zájem miliardář Ambani

O fotbalový Liverpool má zájem indický miliardář Mukeš Ambani

O fotbalový Liverpool má zájem indický miliardář Mukeš Ambani Zdroj: Reuters

Mukeš Ambani, nejbohatší muž Asie a vládce skupiny Reliance
2
Fotogalerie

Fotbalový Liverpool by mohl mít nového majitele. O slavný anglický klub se podle serveru Mirror aktuálně zajímá desátý nejbohatší člověk světa Ind Mukeš Ambání a jeho společnost Reliance Industries. Současný vlastník klubu Fenway Sports Group (FSG), který jej získal v říjnu 2010, už požádal bankovní společnosti Goldman Sachs a Morgan Stanley o pomoc při prodeji. Cena za fotbalový Liverpool je stanovena na čtyři miliardy liber, tedy asi 111 miliard korun.

Pro Ambáního to není první pokus o ovládnutí slavné značky. O anglický klub usiloval již v roce 2009, kdy se s dalším indickým magnátem Subratou Royem chystal na koupi 51 procent klubového podílu od bývalých majitelů Toma Hickse a George Gilletta. Tehdy ovšem zvítězila nabídka současného vlastníka Fenway Sports Group.

Pokud bude nyní Ambání úspěšný s převzetím anglického Liverpoolu, jednoho z nejhodnotnějších fotbalových klubů světa, přidá si do svého portfolia novou významnou položku. Jeho společnost Reliance Industries se značně angažuje v indickém sportu. Spolu s indickou fotbalovou federací spravuje skupina indickou fotbalovou ligu Super League a také vlastní kriketový tým Mumbai Indians v indické Premier League. 

Z(a)tracená čísla, 10. díl – Do čeho investovat

Video placeholde
• Videohub