Na papežem slouženou mši v Ekvádoru se sešel víc než milion lidí

papež, mše, Ekvádor

papež, mše, Ekvádor Zdroj: ctk

Papež František dnes slouží v Ekvádoru mši, svou první během týdenní cesty po Latinské Americe. V přístavním městě Guayaquil ji pod širým nebem sleduje více než milion lidí, kteří se sešli v místním parku Samanes, napsala agentura AP. Příležitost vidět na vlastní oči hlavu katolické církve si nenechaly ujít ani desetitisíce lidí ze sousední Kolumbie, kteří se za papežem do Ekvádoru vypravili.

František do Ekvádoru přiletěl v neděli odpoledne a v metropoli Quitu se pak setkal s prezidentem Rafaelem Correou. Dnes ráno místního času (odpoledne SELČ) se pak přesunul do největšího ekvádorského města Guayaquil. Zástupy věřících ho čekaly už na letišti, kde dokonce několika z nich zapózoval na jejich selfie. Pak se pomodlil v nedávno dostavěném chrámu Božího milosrdenství.

Papež během své první delší návštěvy rodného kontinentu navštíví kromě patnáctimilionového Ekvádoru, kde se ke katolictví hlásí 90 procent obyvatel, také Bolívii a Paraguay. Kromě zástupů věřících, pro něž během osmi dní odslouží celkem pět mší, Františka čekají setkání s politiky, duchovními i s lidmi na okraji společnosti: vězni, obyvateli slumů a nemocnými.

papež, mše, Ekvádorpapež, mše, Ekvádor | ctk