Nehoda vlaku v Argentině si vyžádala nejméně 49 obětí

Nehoda vlaku v Argentině si vyžádala nejméně 49 mrtvých

Nehoda vlaku v Argentině si vyžádala nejméně 49 mrtvých Zdroj: ctk/ap

Vlak narazil do konce nástupiště
Jeden z vagonů při nárazu zajel šest metrů do vagonu před ním
Při nehodě bylo zraněno přes 600 lidí
Jedná se o nejhorší nehodu vlaku v Argentině od roku 1970
Tehdy při srážce vlaků zemřelo přes 200 lidí
6
Fotogalerie
Nejméně 49 lidí dnes ráno zahynulo a přes 600 bylo zraněno při nehodě příměstského vlaku v argentinské metropoli Buenos Aires. Oznámil to šéf argentinské policie Néstor Rodríguez na tiskové konferenci na stanici Once, kde k nehodě došlo.

„Bohužel vás musím informovat, že při nehodě bylo 49 mrtvých,“ uvedl Rodríguez. Podle něj zahynulo 48 dospělých a jedno dítě.

Podle ministra dopravy Juana Pabla Schiaviho narazila souprava během ranní špičky rychlostí 26 kilometrů v hodině do bariéry na konci nástupiště. Jeden z vagonů při nárazu zajel šest metrů do vagonu před ním. Záchranáři postupně vyprošťují střechou cestující z prvního vagonu.

„Předpokládáme, že šlo o nějaký problém s brzdami,“ řekl Schiavi argentinské agentuře Telam. Nicméně Rubén Sobrero, vedoucí odborů na této vlakové lince Sarmineto, uvedl, že lokomotiva byla v úterý v dílnách a na předcházejících stanicích brzdy soupravy fungovaly normálně. Podle Sobrera byl strojvedoucí hospitalizován a zatím nemohl vypovídat.

Podle Telam havarovaným vlakem cestovalo 800 lidí. Je to nejhorší železniční nehoda v Argentině od roku 1970, kdy při srážce vlaků zahynulo 200 lidí.

Každý den cestují z předměstí do centra hlavního města statisíce lidí. Zanedbané a přeplněné vlaky spravované soukromými společnostmi a dotované státem mají často nehody a značná zpoždění, uvedla agentura Reuters. V září při srážce vlaku s autobusem zahynulo 11 lidí, před rokem při jiné vlakové nehodě přišli o život čtyři lidé.