Střelba na letišti v Los Angeles: Útok si vyžádal jednoho mrtvého a zraněné

Letiště Los Angeles

Letiště Los Angeles Zdroj: Carol M. Highsmith - Wikimedia Commons

Mezinárodní letiště v Los Angeles bylo evakuováno poté, co neznámý střelec v letištním terminálu zahájil palbu bezpečnostpí pracovníky letiště. Útočník byl zadržen, podle místních médií si střelba vyžádala jednu oběť, dalších nejméně sedm lidí bylo zraněno. Letiště dočasné zastavilo provoz.

Halou začali pobíhat pracovníci letiště a křičet, že na místě je muž se zbraní, řekl televizní stanici CBS cestující Robert Perez. „Slyšel jsem rány, všichni se vrhali na zem,“ popsal situaci muž, který se chystal nastoupit na palubu letadla aerolinek Virgin.

Střelba vypukla v Terminálu 3, odkud provozuje své lety společnost Virgin America. Útočník vytáhl útočnou pušku u stanoviště bezpečnostní kontroly a začal střílet na její pracovníky, uvedl mluvčí ostrahy letiště. Ostraha palbu opětovala a útočníka zadržela. Policie neevakuovala jen terminál, ale i cestující z letadel, která již byla připravena k odletu.

Střelce policie identifikovala jako 23leteho Paula Cianciu, jeho motiv není znám. Místní média spekulují o tom, že Ciencia byl sám zaměstnancem letištní ochranky. Podle policie byl útočník zřejmě osamocený. Zvláštní jednotka přesto prohledávala celé letiště a pátrala po případných komplicích střelce.

Letiště, které je jedním z nejrušnějších na světě, bylo uzavřeno pro téměř veškerý provoz. Odlétat nesmějí žádná letadla, přístávat mohou pouze ta, která už opustila letiště odletu. Ostatní lety byly odloženy.