V Německu najel řidič autem do lidí na chodníku, tři zranil. Policie ho dopadnula

Řidič najel v Heidelbergu do skupiny lidí.

Řidič najel v Heidelbergu do skupiny lidí. Zdroj: ČTK

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére
Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére
Merkelová: Německo je odhodláno zvýšit výdaje na obranu
4
Fotogalerie

Řidič osobního auta odpoledne v německém Heidelbergu najel do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Muže ozbrojeného nožem, který se dal na útěk, zastavili střelbou policisté. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice.

Incident se stal kolem 16.hodiny v centru města na Bismarckově náměstí, řekl policejní mluvčí. Řidič s pronajatým autem najel do skupiny lidí před pekařstvím. Tři osoby zranil, jednu z toho těžce.

Muž ozbrojený nožem se pak dal na útěk. Po pár stech metrech ho střelbou zastavila přivolaná policejní hlídka. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice, řekl televizi NTV policejní mluvčí Norbert Schätzle.

Schätzle také řekl, že nemůže potvrdit informace místních médií, podle nichž byl muž duševně nemocný. Dodal, že policie za jeho činem nespatřuje teroristické pozadí a že muž patrně jednal sám.

Žádné informace o jeho totožnosti ani možném motivu jeho činu nejsou zatím k dispozici. Policie nevychází z "islámského motivu", nemůže ho ale dementovat ani potvrdit, napsal magazín Spiegel.