Zlatý důl pro Netflix. Smrt královny Alžběty II. zvýšila zájem o seriál Koruna

V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). Seriál pro Netflix vznikal v letech 2016 a 2017 ve Velké Británii, třetí řada se připravuje v průběhu roku 2018.

V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). Seriál pro Netflix vznikal v letech 2016 a 2017 ve Velké Británii, třetí řada se připravuje v průběhu roku 2018. Zdroj: Omega, Netflix

Netflix již 15. listopadu uvede premiéru 4. řady seriálu Koruna
Emma Corrin v seriálu The Crown
Emma Corrin v seriálu The Crown
Emma Corrin v seriálu The Crown
Emma Corrin v seriálu The Crown
36
Fotogalerie

Sledovanost seriálu Koruna na platformě Netflix po smrti královny Alžběty II. stoupla v Británii o 800 procent. Několikanásobně více diváků přitáhl seriál mapující osudy britské královské rodiny i v dalších částech světa. Napsal to deník The Guardian.

Z dat o sledovanosti společnosti Whip Media vyplývá, že seriál Koruna si diváci Netflixu začali ve velkém pouštět od chvíle, kdy se ve čtvrtek objevily první zprávy o smrti britské panovnice. Od pátku do neděle měl seriál celosvětově čtyřikrát větší sledovanost než ve stejném období v předchozím týdnu.

Netflix v souvislosti s úmrtím královny oznámil, že přeruší natáčení páté a poslední řady seriálu Koruna. Děj páté série se odehrává v 90. letech a sleduje mimo jiné vztah prince Charlese a princezny Diany. Roli královny Alžběty II. v páté řadě seriálu převzala Imelda Stauntonová, v předchozích sériích panovnici ztvárnily Olivia Colmanová a Claire Foyová.

V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy a Matthew Robert

Video placeholde
V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). • Trailer. • Omega, Netflix