Jaké knihy si přečíst v prosinci

Formen

Formen Zdroj: Formen

Od historie, přes telepatii z pohledu držitelů Nobelovek, až po výzkum a důležitost genů a DNA. Výběr knih na měsíc prosinec nabízí duševní potravu na dlouhé večery doma. 

Alan Feuer - El Jefe

Joaquín „Prcek“ Guzmán je nejlegendárnějším mexickým překupníkem drog. Jako šéf drogového kartelu Sinaloa patřil k nejnebezpečnějším mužům na světě. Díky své brutalitě, šarmu, slabosti pro luxus, zálibě v přestrojování a opakovaným dramatickým útěkům z vězení si vypěstoval i image nejznámějšího psance na světě. Tato kniha nabízí celý „Prckův“ epický příběh od jeho skromného původu až po odsouzení v brooklynské soudní síni.

Walter Isaacson - Prolomený kód života

James Watson to označil za nejdůležitější objev od doby, kdy se on sám podílel na odhalení struktury DNA. Jennifer Doudnaová se svými spolupracovníky vynalezla něco, co zcela změní lidstvo: jednoduchý nástroj na modifi kování DNA. Je známý pod zkratkou CRISPR a otevírá cestu do nového světa lékařských zázraků a morálních dilemat. Doudnaová za něj dostala Nobelovu cenu. I díky ní teď vstupujeme do éry biologické revoluce: děti, které dnes studují digitální kódování, doplní nová generace, která se bude učit číst a přepisovat kód života.

Terje G. Simonsen - Krátké dějiny (téměř všeho) paranormálního

Překvapilo by vás, kdybyste se dozvěděli, že několik laureátů Nobelovy ceny tvrdí, že telepatie je skutečná, že Kleopatřin ztracený palác byl objeven pomocí jasnovidnosti a že americká armáda a CIA vedly po dvě desetiletí špionážní program založený na paranormálních schopnostech? Kniha představuje nejpodrobnější paranormální průzkum, jaký byl kdy proveden, plný zábavných příběhů od vědců a známých myslitelů. Ať už je to vše reálné, či smyšlené, určitě je to zajímavé!

John Grisham Podfuk 

Malcolm Bannister byl právníkem kdesi ve Virginii. Jeho život ovšem změnila běžná realitní transakce, v rámci které pomáhal s nákupem loveckého zámečku. Odlehlé sídlo totiž lobbista používal k pořádání sexuálních orgií pro zkorumpované kongresmany. Dílo Johna Grishama nemusíme představovat a toto je další z jeho skvělých thrillerů.