Akcie jsou předražené, obhajoval Buffett svou opatrnou investiční strategii

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Špatný začátek týdne pro akcie

Americké a evropské finanční trhy měly v mimoburzovním obchodování namířeno k poklesu. Složený šanghajský index odepisuje zhruba 0,3 procenta. Parkety dál provází nejistota kolem šíření koronaviru. A to i přes to, že úřady v epicentru nákazy, čínském městě Wu-han, umožnily tuto metropoli opustit nerezidentům. Obavy teď vyvolává zejména šíření nemoci v Itálii a Jižní Koreji.

Buffett napsal akcionářům

Miliardář a známý americký investor Warren Buffett odeslal podílníkům své Berkshire Hathaway výroční dopis, v němž je mimo jiné informoval o investiční strategii firmy. Její akciové portfolio dosahuje hodnoty 248 miliard dolarů. Buffett popsal, že stále marně hledá cesty, jak investovat nevyužitých 128 miliard dolarů. Ceny akcií jsou podle něj vyhnané do oblak. Zmínkám o politické situaci v USA se investor vyhnul.

CDU se oklepává z porážky

Německá CDU není v dobré kondici. Politická strana utrpěla porážku v zemských volbách v Hamburku, kde zaznamenala nejhorší výsledek v krajských volbách za téměř 70 let. Skončila na třetím místě. Vyhráli sociální demokraté, výrazně posílili Zelení.

HSBC hledá šéfa

Nynější šéf banky UniCredit Jean Pierre Mustier se vzdal ambicí na „přestup“ do čela finančního domu HSBC. Ten už sedmým měsícem hledá nového šéfa, který by ve funkci vystřídal dočasně jmenovaného Noela Quinna.

Prada našla posilu

Raf Simons, sedmdesátiletý belgický módní návrhář, bude pracovat pro Pradu. Získá funkci kreativního ředitele, kterou má vykonávat společně s Miuccií Prada. Simons poslední dva roky pracoval na obdobné pozici pro značku Calvin Klein, předtím vedl tým designérů u módních domů Christian Dior a Jil Sander.