Britský novinář: West Ham je drahý, ale koupě dává smysl. Má potenciál

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský Zdroj: Mária Rušinová (Blesk)

Daniel Křetínský
Křetínský koupil 27 procent akcií West Hamu. Cena? Až 5,5 miliardy korun.
3
Fotogalerie

Stojí takřka jednou tolik, co Newcastle, který přednedávnem s velkými ambicemi koupili saúdskoarabští majitelé. Obchod mezi West Hamem a Danielem Křetínským přesto podle britského novináře deníku The Guardian Jacoba Steinberga skýtá značnou příležitost pro současné majitele, klub, ale i českého miliardáře.

Od roku 2010 vlastnila West Ham britská dvojice David Sullivan a David Gold, desetiprocentní podíl má v klubu i americký akcionář Albert Smith. Hlavní slovo ale měl Sullivan – a je otázka, od koho přesně Křetínský svůj podíl kupuje především. A také s jakou vizí do budoucnosti.

Proč byli majitelé West Hamu otevření prodat podíl v klubu Danieli Křetínskému?

Je to kvůli výši investice, která by, doufejme, měla učinit klub finančně silnější. Zároveň pomáhá řešit další problémy jako třeba pokrytí části dluhů. Majitelé byli vždy otevření tomu, aby do klubu přišel minoritní akcionář, takže se tato záležitost v zákulisí už jistou dobu řešila.

Tedy i možný vstup Daniela Křetínského?

Ano, o tom se spekulovalo už dlouhodobě a samozřejmě před pár týdny vyšla najevo záležitost s plánovanou domluvou. Zdali se Křetínský stane zároveň majoritním vlastníkem, anebo zůstane v minoritě, to se teprve uvidí.

Více se dočtete v rozhovoru na iSport.cz >>>