Jaroslav Bukovský: Buffettovo i Murdochovo aneb šest akciových hvězd pro ziskové portfolio

Buffettovo i Murdochovo impérium, nejen jejich akcie prý stojí za hřích

Buffettovo i Murdochovo impérium, nejen jejich akcie prý stojí za hřích Zdroj: E15 (Midjourney)

Existuje investorské pravidlo, které při troše upřímnosti k sobě samému za žádných okolností nechcete slyšet. Když vám jej poradí makléř či poradce, propadnete pocitu marnosti a totální skepse a imaginárně skládáte ruce do klína. O poradci si přitom myslíte své, přece by se po těch letech své profese mohl zmoci na víc než na tuhle sice logickou, zato však zcela očekávatelnou a zoufale neinvenční radu. Totiž: Diverzifikujte! Toto ještě dnes část investorů vnímá jako verbální smog vzlínající nad bezradným světem akciových expertů. V žádném případě nechci bagatelizovat vážnost tohoto pravidla. I diverzifikace má nicméně své elegantní formy, jako ostatně vše na tomto světě. Jednou z nich jsou třeba akcie Berkshire Hathaway legendárního investičního mága Warrena Buffetta.

Zřejmě není náhodou, že akcie Buffettovy firmy nedostávají od analytiků příliš často negativní investiční doporučení. Berkshire Hathaway je jakožto jedno velké akciové portfolio fakticky koncentrátem relevantního burzovního světa a pokyn „prodat“ by byl primárně verdiktem o budoucnosti americké ekonomiky. Aktuálně mezi doporučeními nenajdeme nic krom lákavého „strong buy“.

Prostě titul skoro bez poskvrny. Právě na takové papíry se dnes zaměřím. Je to elita Wall Street, chtělo by se říci. Akcie, které v současnosti nikdo nevidí v negativním světle. Průsečíky mýtickěho konsensu expertů. Portfoliové „must have“, které se ovšem dají momentálně spočítat na prstech jedné ruky. Pojďme si je představit a nastínit jejich budoucnost.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!