Na pražskou burzu vstoupí Ocel Holding SE

pražská burza

pražská burza Zdroj: Profimedia.cz

Společnost Ocel Holding SE, která se chce zaměřit na akvizice významných společností v oblasti ocelářského průmyslu na území střední a východní Evropy, umístí své akcie na volném trhu Burzy cenných papírů Praha (BCPP). Informovala o tom mediální zástupkyně firmy Helena Hupková. Obchodování s akciemi začne 30. dubna a obchodovat se bude celkem 1,500 000 zaknihovaných akcií při jmenovité hodnotě každé akcie 2532 korun.

„Záměrem společnosti je stát se moderním, dynamicky se rozvíjejícím ocelářským holdingem, a přilákat tak pozornost kapitálově silných partnerů transparentním způsobem prostřednictvím pražské burzy,“ prohlásil člen představenstva Ocel Holding SE Juraj Puskailer.

Společnost byla založena letos v lednu a její základní kapitál je 3,798 miliardy korun. Chce investovat do akvizic v oblasti ocelářského průmyslu ve středoevropském regionu. V současnosti má vytypované čtyři projekty, které by se mohly stát součástí holdingu. „Obchodní dohody by mohly být ukončeny v průběhu šesti měsíců,“ sdělila bez bližších podrobností Hupková.

Podle generálního ředitele BCPP Petra Koblice přináší emise Ocel Holding SE na pražskou burzu doposud neužívaný tzv. technický listing, kdy emitent v první fázi nepřichází na kapitálový trh pro finanční prostředky, ale svým listingem vysílá signál ke svým současným a budoucím partnerům o své transparentnosti a důvěryhodnosti. „Pevně věřím, že emise bude v tomto ohledu úspěšná, a že i díky tomu emitent v blízké budoucnosti využije pražskou burzu pro navýšení kapitálu společnosti“, uvedl Koblic.