Pětkrát „koupit“ pro mystické akcie, které dokážou bleskově vydělat

Analytici z Wall Street „objevili“  celou řadu nových akcií. A doporučují je k nákupu.

Analytici z Wall Street „objevili“ celou řadu nových akcií. A doporučují je k nákupu. Zdroj: E15/Midjourney

Následující akcie neznáte a donedávna je jen s trochou nadsázky neznali ani někteří analytici. Začali je totiž pokrývat až během uplynulých měsíců. Existuje tedy nemalá pravděpodobnost, že o nich nemají páru ani vaši investorští „konkurenti“. Jde o akcie z Wall Street, které byly mnohými „objeveny“ teprve nedávno. Jejich výběr připomíná rýžování zlata v české řece Otavě. V pátek se seberete, vezmete stany a pár kovových pánví a pak celou letní sobotu a neděli stojíte s bolavými zády v příjemně chladné řece a žijete nadějí na to, že se co chvíli na dně zatřpytí malý poklad. Stejnou, na pohled snad trochu bizarní filozofií dnes vybereme pět akcií, které dnes možná uvidíte poprvé, přesto se mohou ve vašich portfoliích blýsknout. Čím? Splňují totiž hned několik nelehkých a z investorského pohledu potenciálně zajímavých podmínek. 

Tak zaprvé: v posledních měsících vzbudily takový entuziasmus mezi analytiky, že jim některé z dílen vůbec poprvé vystavily investiční doporučení. Zadruhé: doporučení bylo nákupní. Zatřetí: jde o akcie, které historicky ukázaly, že dokážou během několikadenního poryvu nákupní nálady vydělat i vyšší desítky procent. Nejde o akcie pro začátečníky či chronicky naivní investory věřící v to, že jednoho dne ta akciová ruleta prostě vyjít musí.

Jde o akcie na pomezí burzovního mystéria, a kdyby David Lynch nechal své postavy z kultovního seriálu Twin Peaks investovat na burze, zajímaly by se možná právě o ně. Kdo si pamatuje soundtrack ze seriálu, nechť si jej v duchu či reálu pustí a pročte si přitom s gustem milovníka temné beletrie následující řádky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!