Pražská burza na konci týdne oslabila, nedařilo se Monetě a Phillip Morris

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza na konci týdne oslabila. Index PX oslabil o 0,16 procenta na 857,72 bodu. Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy dnes pět zakončilo obchodování v mínusu, další čtyři emise stagnovaly.

Největší pokles vykázaly akcie tabákové společnosti Phillip Morris, které propadly o 1,02 procenta na 13640 korun. Cenné papíry bankovní společnosti Moneta oslabily o 0,93 procent. Nedařilo se ani bankovní společnosti Moneta, jejíž akcie ztratily 0,93 procenta. Spolu se společností Phillip Morris se na  na PX indexu 12,17 procenty.

Pokles zaznamenaly i akcie počítačové firmy Avast, které oslabily o 0,61 procenta na 155,15 korun. Svou změnou tak navázaly na jednodenní propad.

Oproti tomu nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie likérky Stock. V závěru obchodování byla jejich cena 64 korun, což bylo o 1,75 procenta více než na počátku dne. Dále pak rostly cenné papíry mediální skupiny CETV o 0,62 procenta na 97,60 korun.

Nárust zaznamenaly také akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které posílily o 0,46 procenta na 485 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní propad.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.