Pražská burza stagnovala. Rostly akcie České zbrojovky

Pražská burza v daném obchodním dni stagnovala, náš "robot" se proto ani nesměje, ani není smutný

Pražská burza v daném obchodním dni stagnovala, náš "robot" se proto ani nesměje, ani není smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza uzavřela bez větších změn. Index PX stoupl o pouhých 0.02 procenta na 1294,41 bodu. Největší pokles hodnoty postihl akcie likérky Stock a technologické společnosti Avast. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry České zbrojovky a rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank.Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes pět zakončilo obchodování v plusu, čtyři propadly. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie České zbrojovky. Jejich závěrečná cena 478 korun byla o 1.06 procenta vyšší než při ranním otevření burzy. Dále pak rostly cenné papíry rakouské skupiny Erste Group Bank o 1 procenta na 908 korun. Nejvýraznější pokles postihl akcie likérky Stock.

Jejich závěrečná cena 109,60 korun byla o 1.08 procenta nižší než při ranním otevření burzy. Nedařilo se ani akciím české technologické společnosti Avast, které propadly o 0.79 procenta. Už sedm dní překonávávají své tříměsíční minimum, když přes den jejich hodnota poklesla až na 168.5.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR