Pražská burza stoupla sedmý den po sobě. Dařilo se bankovním společnostem

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza už sedm dní stoupá. Index PX stoupl o 0,84 procenta na 914,89 bodu. Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy dnes šest zakončilo obchodování v plusu, další dvě emise stagnovaly. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které se podílejí na PX indexu aktuálně 19,19 procenty, ziskem 2,5 procenta.

Cenné papíry rakouské skupiny vzrosatly o 2,5 procenta na 533 korun. Svou změnou tak přerušily dvoudenní propad. Dařilo se také Komerční bace. Její akcie v závěru obchodování zakončily na ceně 543 korun, což bylo o 2,65 procenta více než na počátku dne. 

Další bankovní společností, která má za sebou úspěšný den, je Moneta. Její akcie posílily o 2,21 procenta na 55,4 koruny. Svou změnou tak navázaly na jednodenní růst. Dnešní hodnotou navíc překonaly maximum z července 2020 s hodnotou 55,2 koruny.

Oslabení naopak hlásí kcie telekomunikační společnosti O2, které ztratily 0,91 procenta na 217,50 korun. Nedařilo se ani akciím společnosti ČEZ, které klesly o 0,74 procenta. Nedařilo se ani akciím nápojářské firmy Kofola, které mírně oslabily o 0,45 procenta na 222 korun. 

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.