Pražská burza ztrácela. Klesaly akcie Erste a Komerční banky

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza mírně ztrácela. Index PX poklesl o 0.19 procenta na 1196,15 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské skupiny Erste Group Bank, které ztratily 1.19 procenta a finančního domu Komerční banka, které klesly o 0.13. Společně se podílejí na PX indexu 15.3 procenty. 

Největší pokles hodnoty postihl akcie pojišťovny VIG a SHS PHOTON ENERGY. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry výrobce likérů Stock a banky Moneta.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes pět zakončilo obchodování v mínusu, další dvě emise stagnovaly. Největší pokles vykázaly akcie pojišťovny VIG, které poklesly o 1.5 procenta na 591 korun. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie SHS PHOTON ENERGY, které padly o 1.35 procenta na 44 korun.

Oproti tomu nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie likérky Stock. V závěru obchodování byla jejich cena 78,60 korun, což bylo o 1.16 procenta více než na počátku dne. Dále pak rostly cenné papíry bankovní společnosti Moneta o 1.06 procenta na 85,90 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.