Valná hromada Cetinu bude schvalovat půjčku 32 miliard skupině PPF

ilustrační foto, O2

ilustrační foto, O2 Zdroj: O2

Akcionáři nově vytvořené firmy budou na valné hromadě 22. července schvalovat finanční asistenci ve výši až 32,2 miliardy korun společnosti PPF Arena 2. Firma Cetin vznikla oddělením sítí a datových center operátora O2 CR, stejně jako O2 CR patří skupině PPF.

Finanční asistenci bude Cetin moci poskytnout při splnění přesně stanovených podmínek, jako je mimo jiné získání úrokové marže a úrokové přirážky, které jsou pro firmu finančně výhodné a vedou ke zvýšení hodnoty společnosti. Zprávu představenstva o finanční asistenci přezkoumal nezávislý odborník, kterým byla společnost KPMG ČR. V písemné zprávě se výslovně vyjádřil, že poskytnutí finanční asistence není v rozporu se zájmy společnosti, uvedla dnes firma Cetin.

Valná hromada Cetinu bude schvalovat také pravidla pro odměňování členů dozorčí rady či určení auditora k provedení povinného auditu společnosti pro rok 2015. Rozhodným dnem k účasti na valné hromadě je 15. červenec.

Česká telekomunikační infrastruktura (Cetin) se od O2 oddělila na začátku června. Přešly pod něj pevné a mobilní sítě O2 i datová centra. Naopak licence ke kmitočtům zůstaly O2. Prostřednictvím PPF Arena 2 B.V. získala skupina PPF majoritní podíl ve společnosti O2 Czech Republic, zahrnující rovněž 100 procent v dceřiné společnosti O2 Slovakia, od společnosti Telefónica.