Air Berlin vstoupí na český trh, otevřou linku do Prahy

Saab 2000 společnosti Darwin Airline, který bude pro Air Berlin létat do Prahy

Saab 2000 společnosti Darwin Airline, který bude pro Air Berlin létat do Prahy Zdroj: ISORauscht, Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Jedna z největší nízkonákladových aerolinek Air Berlin vstoupí na český trh. Od dubna spojí Prahu s Berlínem, ve všední dny bude mezi oběma metropolemi létat třikrát denně.

„Air Berlin vytvoří pro cestující z Prahy další možnosti spojení se vzdálenějšími místy jako je Abu Dhabi, Chicago či Moskva, nebo s destinacemi na severu Evropy,“ komentoval přínos nové linky Jiří Vyskoč, ředitel pro letecký obchod Letiště Praha

První let proběhne 13. dubna. Letenky jsou už v prodeji, ceny začínají na 3700 korunách za zpáteční let. Patnáct letu z všedních dní doplní dalších pět víkendových frekvencí.

Air Berlin vstupuje na linku, ze které se loni stáhly České aerolinie. Podle Vyskoče nyní mezi Prahou a Berlínem ročně cestuje okolo 13 tisíc lidí v každém směru. Přímá linka by měla během prvního roku přepravit asi 41 tisíc cestujících.

Německý dopravce na linku nasadí turborvrtulový Saab 2000 pro 54 cestujících. Letadlo si společnost vypůjčí od Darwin Airline. Ty patří do skupiny Etihad Regional, vlastnící menšinový podíl i v Air Berlin. Do Prahy se tak prostřednictví německého partnera vrátí aerolinky, které dříve ve spolupráci s ČSA provozovaly linky do Florencie či Ženevy.