Amazon „vyšoupnul“ ze skladů v Dobrovízi prodejce domácích potřeb

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Petr Berger, Euro

Významný dovozce a prodejce domácích potřeb Domo Service přesouvá svou centrálu a sklady do logistického areálu Segro Logistics Park Prague britské developerské společnosti Segro.

Domo Service podnikatele Martina Jírovce sídlil původně v Dobrovízi u firmy Panattoni. Tamní uvolněné plochy nyní využije americký Amazon pro vybudování centra pro vrácené zboží od německých zákazníků, potvrdila serveru E15.cz marketingová manažerka Domo Service Martina Jirovcová.

U Segra si tuzemská firma pronajala 7500 metrů čtverečních skladů a kanceláří, oznámila poradenská firma Cushman & Wakefield, která Segro při transakci zastupovala. U Panattoni v Dobrovízi měl Domo Service podle dostupných informací pronajatých ploch zhruba dvakrát tolik.

Společnost Domo Service už v areálu dnešního logistického parku Segra před rokem 2010 sídlila, tehdy se ovšem areál ještě jmenoval Tulipan Park Praha. Segro nyní areál začalo modernizovat, aby přilákalo nové nájemce.

„Letos jsme zahájili výstavbu nové infrastruktury s cílem zvýšit standard stávajícím nájemcům a umožnit další expanzi parku. V současné době dokončujeme nový sjezd z rychlostní komunikace R6 směrem na Karlovy Vary a první halu nové etapy výstavby našeho parku,“ uvedl manažer Segra David Plzák.

Jakub Pelikán: Hala pro Amazon je prestižní záležitostí. Přežijeme ale i bez ní