Autobusy Leo Express poprvé vyjedou do Rakouska, spojí Lvov a Vídeň

Autobus Leo Express (ilustrační foto)

Autobus Leo Express (ilustrační foto) Zdroj: Repro le.cz

Dopravní společnost Leo Express rozšíří od konce června svou síť autobusových linek. Vůbec poprvé se černo-zlaté autobusy objeví v Rakousku, z jehož metropole Vídně povede nová linka přes Olomouc, Katovice a Krakov do Lvova.

Podle mluvčí Leo Expressu Petry Valentové je rozšíření sítě do Lvova reakcí na úspěch, který společnost slaví s linkou do Užgorodu a Mukačeva. „Na této linkce se nám velmi daří a proto jsme se rozhodli na Ukrajině dále expandovat. Lvov má velký turistický a obchodní potenciál,“ uvedla mluvčí.

Na autobusy mezi Vídní a Lvovem budou navazovat v Olomouci vlaky Leo Expressu směrem na Prahau. Druhou novinkou je kombinovaná linka Praha – Varšava. Úsek mezi Varšavou a Bohumínem budou obsluhovat autobusy, v Bohumíně bude přestup na vlak z Prahy a do Prahy.

Pomalejší než ČD

Kombinovaná linka Leo Expressu bude pomalejší než přímý vlak EuroCity Českých drah. Vlak ujede trasu z pražského hlavního na varšavské hlavní nádraží za 7:41 minut, s Leo Expressem bude cesta z hlavního nádraží na ústřední autobusové nádraží ve Varšavě trvat 9 hodin a 19 minut. Na nejbližší varšavskou zastávku se pasažér dostane za 8 hodin a 52 minut.

V nových autobusech společnost nově zavede třídu Business, kde má být nezvykle velký prostor pro nohy. „Z Prahy do Varšavy vás dovezeme za cenu od 749 korun, což je bezkonkurenčně nejlepší poměr ceny a výkonu,“ uvedl šéf Leo Expressu Petr Köhler. Současně s novými linkami Leo Express posílí frekvenci spojů mezi Prahou a polskými městy Krakov a Katovice, a to až na čtrnáct spojů denně.

Polský trh v posledních měsících a letech láká i řadu dalších dopravců, například RegioJet, Tiger Express nebo České dráhy.