Bohemia Cargo zvýšila tržby na 700 milionů korun. Investuje do skladu

Bohemia Cargo provozuje sklady v Děčíně, Ústí nad Labem, Praze a Brně

Bohemia Cargo provozuje sklady v Děčíně, Ústí nad Labem, Praze a Brně Zdroj: CTK

Děčínská spediční firma Bohemia Cargo zvýšila loni tržby o dvanáct procent na 700 milionů korun. Společnost chce letos investovat 60 milionů korun do stavby nového skladu. Provozní zisk činil za loňský rok 8,4 milionu korun, předloni byl 7,5 milionu korun.

V porovnání s dobou před hospodářskou krizí je to podle obchodního ředitele Jiřího Šindlera málo. „Například v roce 2006 při tržbách 612 milionů korun byl zisk 19,5 milionu korun. Naše vysvětlení je, že firmy se naučily lépe hospodařit a hledat rezervy. Na všechny byť sebemenší dodávky se naučily dělat poptávková a výběrová řízení,“ vysvětlil.

Na trhu se také podle Šindlera zvýšilo konkurenční prostředí, které stlačilo cenu služeb dolů.

Firma loni přepravila zhruba 57 500 zásilek, což je o pět procent více než v roce 2013. „Při průměrné přepravní vzdálenosti jedné zásilky 390 kilometrů se jedná o celkově ujetou vzdálenost 560krát větší než je obvod zeměkoule,“ uvedl mluvčí společnosti Zbyněk Ptáček.

Největší nárůst poptávky podnik zaznamenal u skladovacích služeb. Letos si dala firma za cíl překročit hranici 60 tisíc přepravených zásilek a vybudovat nový sklad v Mostě. „Je to sklad o kapacitě 8000 paletových míst v hodnotě přesahující 60 milionů korun bez technologií,“ doplnil ředitel.

Bohemia Cargo provozuje sklady v Děčíně, Ústí nad Labem, Praze a Brně.