British Airways posílí spojení z Ruzyně na Heathrow

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Letecká společnost British Airways se rozhodla posílit spojení z Prahy Ruzyně na londýnské letiště Heathrow. Místo čtyř spojů denně bude britská firma od ledna směřovat z Prahy na největší evropské letiště pět letů. Rozhodnutí padlo rok poté, co linku zcela opustily České aerolinie.

„K otevření nové linky jsme se rozhodli na základě dlouhodobého sledování situace na trhu. Neustále se zvyšující počet cestujících na našich čtyřech denních spojích z Prahy na Heathrow nás přesvědčil o tom, že je na českém trhu místo na další frekvenci,“ uvedla zástupkyně dopravce pro střední Evropu Anna Ingham-Grant.

Podle zimního letového řádu bude nový let startovat z Londýna v 18:05, zpět z Prahy se vydá ve 21:30. British Airways jsou po odchodu ČSA jediným dopravcem, který z Prahy létá na hlavní britské letiště. Nízkonákladové aerolinie Wizz Air a easyJet létají na Luton, Gatwick a Stansted.

ČSA sice stále zůstávají na Ruzyni největším dopravcem, kvůli jejich zmenšování ale jejich podíl letos poprvé klesne pod 40 procent. Vedle British Airways je nahrazuje především Lufthansa.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.