C.S. Cargo zvýšilo zisk o třetinu díky omlazenému vozovému parku

Generální ředitel C. S. Cargo Aleš Willert

Generální ředitel C. S. Cargo Aleš Willert Zdroj: Anna Vackova, E15

Generální ředitel C. S. Cargo Aleš Willert
2
Fotogalerie

Dopravní a logistická skupina C.S. Cargo loni zvýšila zisk před úroky a zdaněním (EBIT) o třetinu na 151 milionů korun. Tržby stagnovaly na 4,5 miliardách korun. Důvodem zvýšení ziskovosti jsou podle společnosti mimo jiné dopady omlazení vozového parku, kvůli kterým měla nižší náklady na provoz.

"V České republice se potýkáme s velkým tlakem zákazníků na cenu, tomuto trendu napomáhá i levná konkurence z východu," uvedl generální ředitel společnosti Aleš Willert. Mezi další potíže kamionové dopravy v tuzemsku podle něj patří nedostatek šoférů a s tím související zvyšování mzdových nákladů.

CS Cargo provozuje zhruba 850 kamionů a zaměstnává 1700 lidí včetně tisícovky řidičů. Prostřednictvím dceřiných společností působí rovněž na Slovensku a v Polsku. Vloni společnost do omlazení vozidlového parku investovala zhruba 200 milionů korun, za které pořídila 63 kamionových tahačů a na osm desítek návěsů, řekl marketingový ředitel firmy Aziz Jahić.

Po roce 2008 se společnost potýkala s hospodářskými problémy, kvůli kterým musela zeštíhlit vozidlový park a propustit část zaměstnanců. Aktuální ekonomické ukazatele podle Jahiće naznačují, že restrukturalizace firmy byla úspěšná.