ČSA opět uvolňují pravidla věrnostního programu

Airbus A319 aerolinek ČSA

Airbus A319 aerolinek ČSA Zdroj: Stepan Bruner, E15

České aerolinie mění v krátké době už poněkolikáté podmínky svého věrnostního programu. Tentokrát se pravidla po dvojím zpřísnění poněkud uvolňují. To se týká například platnosti každé získané míle, která se prodlužuje ze dvou na tři roky. U prémiových klientů nebo aktivních držitelů kobrandovaných platebních karet se platnost mil prodlužuje až na neomezenou dobu. Novinka začne platit od 1. červena.

„Na základě stejného principu se prodlouží i platnost dříve nasbíraných mil, které budou k tomuto dni platné,“ uvedl mluvčí firmy Daniel Šabík. Pro zachování mil je přitom nutná podmínka alespoň jednoho letu strojem ČSA. Pro absolvování letu se cestujícím rovněž prodlužuje lhůta ze dvou na tři roky.

„Jsem přesvědčen, že tato podoba OK Plus je nyní v mnoha ohledech srovnatelná s věrnostními programy evropských leteckých společností obdobné velikosti,“ sdělil ředitel ČSA pro obchod a marketing Stanislav Zeman.

Věrnostní program OK Plus doznal změn především během záchrany firmy v roce 2012, kdy se podmínky výrazně zpřísnily. Tehdy se možnost využití mil zkrátila na dva roky, bonusové letenky navíc podražily.

Pro zachování mil přestal stačit let s aliančním partnerem, od té doby je nutné absolvovat let přímo strojem ČSA. Řada věrných zákazníků přitom nestihla svou sbírku do určeného termínu prolétat třeba kvůli obsazenosti letů a o míle přišla. Díky změnám v programu OK Plus si ČSA mohly do hospodaření rozpustit část rezerv, které každá letecká firma na nasbírané míle drží. Řádově šlo podle Šabíka o desítky milionů.